In een paar stappen helpen we u over te schakelen naar een duurzaam wagenpark

Bij de ombouw van uw wagenpark kan het Groengas Centrum voor zowel nieuwe als gebruikte diesel- en benzinevoertuigen een rol spelen.
Onze werkwijze is er op toegespitst om u zoveel mogelijk te ontzorgen en samen te werken aan een schone toekomst!

1. AFSPRAAK PLANNEN


Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we de mogelijkheden om over te schakelen naar een groen wagenpark. We inventariseren welke voertuigen er zijn en maken een inschatting van tijd die gepaard gaat met de ombouw.

Offerte & advies

2. OFFERTE & ADVIES


Op basis van het inventarisatiegesprek stellen we een offerte op om uw wagenpark duurzaam te maken. Tevens geven we een schatting van de periode waarin uw investering is terugverdiend met de geldende subsidieregelingen.

Aanvragen van subsidie voor rijden op CNG Groengas

3. AAVRAAG SUBSIDIE


De provincies Groningen en Drenthe verstrekken op dit moment subsidie voor ombouw naar rijden op Groengas. Onze experts begeleiden u bij de aanvraag ervan.

Uw voertuig ombouwen naar CNG of Dual Fuel CNG bij Holthausen Groengas Centrum

4. OMBOUW


Uw nieuwe of gebruikte dieselmotoren voorzien we van een Dual Fuel CNG installatie en benzine auto’s voorzien we van een volledige CNG installatie. Het gevolg is dat u de uitstoot van CO2 en fijnstof daarmee direct reduceert.

De wijziging van de brandstof naar CNG moet ook correct in het kentekenregister worden doorgevoerd

5. AANMELDING RDW


Het Holthausen Groengas Centrum is erkend door het RDW om uw gasinstallatie te keuren. Na de ombouw melden we het voertuig aan voor afgifte van een nieuw kentekenbewijs en zorgen we voor een correcte registratie van de brandstof.

Schoner rijden

6. SCHONER RIJDEN!


Door inbouw van een Dual Fuel of volledige gasinstallatie is de verbranding van brandstof verbeterd tot 98%! Er is zodoende minder brandstof nodig om hetzelfde vermogen en koppel te produceren. U bespaart op brandstofkosten en u spaart het milieu.